Деца от кърджалийска детска градина ще се учат нагледно на пътна безопасност на специално изградена площадка

от | ное. 5, 2023 | Новини

Площадка с елементите на пътното движение – улици, тротоари, пътни знаци, пешеходни пътеки и друга маркировка ще помага на учителите от кърджалийската детска градина „Максим Горки“ да учат децата на правилата за движение и на безопасно поведение като пешеходци.

„Идеята на площадката е децата от ранна детска възраст да се научат да пресичат безопасно по пътищата, като съучастници в движението. Нищо, че в тази възраст не се движат самички, мисля, че е редно да придобият тази култура точно в детската градина“, коментира директорът на детската градина Поля Стайкова.

Площадката е изградена по националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ и ще се ползва единствено от възпитаниците на градина „Максим Горки“. А сред знаците на площадката за безопасно движение по пътищата има и знак за инвалиди.

„Обръщаме внимание на една различна част в обществото, на която все още според мен не се обръща достатъчно внимание, а именно на инвалидите. Идеята е децата да свикнат и с този подход, чрез разиграване на допълнителни ситуации“, каза още Поля Стайкова.

Завършена преди дни, площадката вече се радва на вниманието на децата. Тя е първата площадка за пътна безопасност в детска градина в рамките на общината, споделя още Поля Стайкова.